duminică, 6 martie 2011

Date despre vedete 6

Christina Aguliera
Nume real: Christina Maria Aguilera
Alias: X-Tina
Data nasterii: 18 Decembrie 1980 (30 ani)
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Staten Island, New York, USA
Status marital: casatorit
Mama: Shelly Loraine Fidler
Tatal: Fausto Wagner Xavier Aguilera
Surori: Rachel Aguilera
Sot: Jordan Bratman
Copii: Max Liron Bratman
Inaltime: 1,56m
Greutate: 46kg
Culoarea ochilor: albastri
Culoarea parului: blond
Hobby-uri: muzica
Educatie: Liceu
Site oficial: http://www.christinaaguilera.com/
  • numele ei complet este Christina Maria Aguilera

  • are 1.56m

  • părinţii ei au divorţat când era mică.

  • a ocupat locul 1 în topul celor mai sexy femei întocmit de revista Maxim în anul 2003.(locul 3 în 2004, locul 8 în 2008)

  • Turneul Stripped din 2003, făcut împreună cu Justin Timberlake, a fost considerat cel mai bun turneu al anului.

  • are 4 tatuaje.

  • i s-a oferit rolul lui Stephanie din filmul Nine (2009) dar l-a refuzat pentru că era ocupată cu înregistrările pentru un nou album. Kate Hudson a primit rolul.

  • a fost căsătorită cu Jordan Bratman cinci ani. Cei sunt parintii unui baietel, Max. Momentan Christina Aguilera si Jason Bratman sunt în proces de divorţ iar Christina are o relaţie cu Matthew Rutler.

  • a povestit într-un interviu acordat revistei Cosmopolitan că are amintiri frumoase cu Britney Spears din copilărie, când acestea au participat la emisiunea Mickey Mouse Club:

Am atâtea amintiri cu ea! Spre exemplu obişnuiam să jucăm pingpong. Ne distram făcând meciuri de pingpong. Mi-ar plăcea să o provoc să mai facem un meci odată.

Christina María Aguilera (numele de familie Aguilera este de origine spaniolă fiind pronunțat în spaniolă [a.ɣi.ˈle.ɾa];, respectiv în limba engleză [æ.gi.ˈlɛ(ə).ɹə]; [1]), născută pe data de 18 decembrie 1980, este o cântăreață pop și o compozitoare din Statele Unite ale Americii. Aguilera a semnat cu casa de discuri RCA Records imediat după înregistrarea piesei „Reflection” pentru filmul Mulan, devenind ulterior bine cunoscută după lansarea albumului său de debut, „Christina Aguilera” (1999), un album de studio, care a fost un succes critic și comercial. Două albume de compilație, unul în limba spaniolă intitulat „Mi Reflejo” și un alt album conținând cântece de Crăciun, intitulat „My Kind Of Christmas”, au fost lansate în anii 2000, fiind la rândul lor succese comerciale (dacă sunt analizate din punctul de vedere al numărului de albume vândute).
Cel de-al doilea album de studio al Christinei Aguilera, Stripped, lansat în anul 2002, a fost un mare succes comercial, vânzându-se în peste 11 milioane de exemplare. În timpul promovării acestui album, cântăreața a adoptat o imagine publică mult mai sexy și mai provocatoare.
Un al treilea album de studio al interpretei a fost lansat în anul 2006 fiind intitulat Back to Basics. Acesta i-a adus Christinei o nouă înfățișare, vânzări substanțiale și laude din partea criticilor. Răsplata prestației muzicale de calitate a Christinei Aguilera a fost reprezentată de cele 5 premii Grammy câștigate dintr-un număr total de 18 nominalizări ale cântăreței.
Pe plan mondial, interpreta a vândut peste 38 de milioane de albume, dintre care 5 milioane de exemplare vândute (cu un relevant număr de 691.000 de exemplare vândute în prima săptămână) sunt doar ale albumului Back to Basics. Aceste vânzări. per ansamblu, au plasat-o pe cântăreață pe o onorantă poziție, a 13-a din topul celor mai vândute albume internaționale.
Biografie
Anii copilăriei și cariera
Cristina Maria Aguilera s-a născut în Staten Island, New York la data de 18 decembrie, 1980. Tatăl său, Fausto Wagner Xavier Aguilera era sergent în armata S.U.A., iar mama sa, Shelly Loraine Fidler, profesoară de limba spaniolă. Tatăl Cristinei s-a născut în Guayaquil, Ecuador, iar mama sa are ascendenți irlandezi (bunicii săi au emigrat din County Clare)[2].
Christina Aguilera a trăit alături de părinții săi până la vârsta de 7 ani. Când aceștea au divorțat ea a fost luată, împreună cu sora ei (Rachel Aguilera), pentru a fi crescute de către mama lor, în casa bunicii, în Rochester, Pennsylvania, o suburbie a orașului Pittsburgh. Conform cântăreței și mamei sale, tatăl său era un om foarte controlat, dar le abuza psihic și emoțional. Mai târziu, Aguilera a compus cântece despre copilăria ei dificilă. I'm OK din albumul Stripped și Oh Mother din albumul Back To Basics sunt cele două piese în care Aguilera reamintește traumele copilăriei. Tatăl său a încercat să o contacteze, dar Christina a rupt orice legătură cu el. [3]. Deși tatăl său i-a scris, Christina a eliminat orice posibilitate de a-l întâlni. Mama sa și-a refăcut viața cu un paramedic numit Jim Kearns și astfel și-a schimbat numele în Shelly Kearns.
Christina Aguilera a frecventat North Allegheny School District de lângă Pittsburgh. De copil, Christina și-a dorit sa fie cântăreață. Influențele sale muzicale includ pe : Etta James [4], Aretha Franklin, Whitney Houston[5], Nina Simone și Madonna[6].Ea, de asemenea, citează muzicalul The Sound of Music ca și pe o inspirație pentru cântat. În copilărie, Aguilera era cunoscută local ca și „micuța fetiță cu voce măreață”. În adolescență ea cânta în deschiderea competiții locale.
Pe data de 15 martie 1990, Christina Aguilera a apărut la emisiunea Star Search, cântând piesa A Sunday Kind of Love, originală a Ettei James, dar a pierdut competiția. La puțin timp după eșecul de la Star Search, Aguilera s-a reîntors acasă, în Pittsburgh, unde a apărut la postul local televizat, KDKA-TV, în emisiunea Wake Up with Larry Richert , cântând aceeași melodie. Publicul a remarcat că la 10 ani, Christina avea o voce care suna precum a unei cântărețe de 20 de ani.
De-a lungul adolescenței în Pittsburgh, Aguilera cânta melodia The Star-Spangled Banner înaintea unor meciuri importante disputate de echipele de fotbal, hockey și baseball ale orașului. Primul său rol major în divertisment a venit în anul 1993, când s-a alăturat Disney Channel, pentru o emisiune numită Mickey Mouse Club. La acest proiect a lucrat împreună cu Justin Timberlake, JC Chasez, Rhona Bennett, Ryan Gosling, Britney Spears și Keri Russel. În afara acestei emisiuni, Aguilera era alintată de către colegii săi, care o numeau: „Diva”. Una dintre cele mai cunoscute performanțe a fost cea a piesei I have Nothing, melodie a lui Whitney Huston. După ce emisiunea Mickey Mouse Club a fost închisă în anul 1994, Christina Auilera a început să înregistreze demo-uri, în speranța că va fi remarcată de o casă de producție.
La vârsta de paisprezece ani, Aguilera a înregistrat prima sa melodie, All I Wanna Do („Tot ce vreau să fac”). Acesta a fost un hit în duet cu cântărețul japonez Keizo Nakanishi.[7]
Venirea în România
La vârsta de șaptesprezece ani, Christina Aguilera a reprezentat S.U.A. în cadrul festivalul internațional Cerbul de Aur. Ea a cântat două melodii ale unor renumite cântărețe din America:Sheryl Crow și Diana Ross. Aguilera nu a câștigat nici un premiu la acest festival. Nouă ani mai târziu, compozitorul român Laurențiu Cazan, într-un interviu acordat presei din România a declarat:
„De cum am auzit-o cântând, am fost electrizat de vocea ei. O fată firavă, cuminte, timidă și cu bun-simț! Nu era nici frumoasă, avea picioarele puțin cam strâmbe, dar pe ansamblu era drăguță. M-a cucerit vocea ei și eram revoltat că nu i s-a dat niciun premiu. Cred că făcusem o fixație pe ea - un fel de a spune, eram foarte insistent - și o urmăream la masă, prin hotel, peste tot. Așa am servit cele mai multe mese - cu ea și cu Steve, managerul ei. Tot timpul îi spuneam: „Ai o voce fantastică, o să ajungi departe, crede-mă”. La un moment dat chiar m-am simțit un pic jenat că tot insistam și îi căutam din ochi, peste tot, pe ea și pe Steve. Culmea! Ziarele de la noi au făcut mișto de ea, au fotografiat-o la o terasă, cu o sticlă de Pepsi în mână și au dat o explicație d-aia mitocănească, tipic românească, în genul „face sex oral cu sticla”. Îți vine să crezi cum s-a răzbunat soarta fetei asteia? Acum este imaginea campaniei mondiale Pepsi!”[8]

[modificare] 1998 - 2001: Începuturile muzicii pop

În anul 1998, Aguilera cântat înaltul E în plină voce pe un cover al melodiei Run to You , al lui Whitney Huston, o piesă pe care a înregistrat-o folosind un casetofon vechi. Ea a fost selectată să înregistreze cântecul Reflection pentru Disney, producția Mulan(1998). Reflection' a dus-o pe Aguilera la câștigarea unui contract cu RCA Records în aceeași săptămână. A urcat pe locul 20 în top Adult Contemporary Singles Chart și a fost nominalizată pentru Globul de Aur 1998.
Sub exclusiva reprezentare a lui Steve Kurtz, albumul de debut, intitulat 'Christina Aguilera' a fost lansat pe data de 24 august, 1999. Materialul discografic a intrat în top și a fost vândut în 8 milioane de exemplare în S.U.A., iar pe plan mondial a fost comercializat în 16 milioane de exemplare [9].
Fragmente audio:

Primele sale cântece: Genie in a Bottle, What a Girl Wants și ''Come on Over Baby au urcat pe poziția numărul 1 în topuri în anii 1999 și 2000, iar cântecul I Turn to You a obținut locul 3. Aguilera a câștigat secțiunea de „Debutul anului” și a fost nominalizată la secțiunea „Cea mai bună voce pop feminină” la Ediția din anul 2000 a premiilor Grammy.
Mai târziu, în anul 2000, Aguilera și-a subliniat moștenirea latină, lansându-și primul său album în limba spaniolă intitulat Mi Reflejo. Acest album a apărut pe data de 12 septembrie 2000. Conține versiunile în limba spaniolă a cântecelor de pe albumul său de debut, în limba engleză. A obținut locul 27 în top Billboard 200, iar în america latină Mi Reflejo a obținut locul 1 în topul albumelor Latine. În anul 2001 Aguilera a câștigat la gala Latin Grammy Awards premiul pentru „Cea mai bună voce pop”. Mi Reflejo a fost vândut în 3.5 milioane de exemplare pe plan mondial. Acesta a obținut discul de aur (500,000) în S.U.A. și 3 discuri de platina (600,000 Versiunea latino) [9]. Aguilera a câștigat, de asemenea, la World Music Award premiul pentru cel mai bine vândut album latino al anului.
Christina Aguilera a lansat și un album pentru Crăciun, numit My Kind of Christmas. Acesta a urcat pe locul 28 în Billboard top 200, a fost comercializat în 3 milioane exemplare pe plan mondial și a fost certificat cu platină (1 Milion) în S.U.A.. Ricky Martin i-a cerut Aguilerei să realizeze un duet pe melodia Nobody Wants to Be Lonely, cântec de pe albumul său Sound Loaded, lansat în 2001. Această piesă a urcat în top 5 în Marea Britanie și Germania, top douăzeci în S.U.A., și top 40 în Canada, Elveția, Australia. În anul 2001, Aguilera, Lil'Kim, Mya și Pink au fost alese să reproducă melodia Lady Marmalade, piesă originală a lui Patti LaBelle, produsă în anul 1975. Această melodie a fost refăcută sub statutul de coloană sonoră a filmului Moulin Rouge. „Lady Marmalade” a câștigat locul întâi în Top Hot 100 pentru 5 săptămâni, și a ajuns pe locul întâi în alte 11 țări și a câștigat un premiu Grammy la secțiunea „Cea Mai Bună Colaborare Pop”. Apariția Aguilerei în videoclipul Lady Marmalade a fost comparată cu cea a lui Dee Snider. Videoclipul s-a dovedit a fi un succes, câștigând la MTV un premiu pentru Videoclipul Anului 2001.
În anul 2001, Christina Aguilera a început comercializarea unui disc demo numit Just be Free, acesta fiind înregistrat la vârsta de 15 ani. Casa de înregistrări RCA i-a anunțat pe fanii interpretei să nu cumpere demo-ul, totul fiind din motive strict comerciale și de imagine, iar autoritățile din Germania au scos materialul de la vânzare.
Câteva luni mai târziu, Warlock Records a ajutat-o pe Aguilera să scoată un album numit Just be Free, care conținea demo-uri. Acesta a fost primul său album, lansat la vârsta de 17 ani.
De asemenea, albumul de debut al Christinei Aguilera fost foarte bine primit, dar cântăreața a fost nemulțumită de imaginea și muzica pe care o promova managementul, în numele său. La vremea aceea, ea a menționat faptul că, următorul său album ar trebui să fie mult mai complex, din punct de vedere al muzicii, dar și al textelor. Christina Aguilera a semnat un contract legal cu Steve Kurtz, și l-a numit managerul său personal.
Datorită neînțelegerilor dintre Aguilera și Steve Krutz cei doi au început un proces penal. În tot acest timp, Christina lucra deja la noul său album. Ea a declarat că în acea perioadă, foarte mulți buni prieteni au trădat-o, iar acest nou album a ajutat-o să treacă peste această perioadă.
2002 - 2003: Era „Stripped”
Christina Aguilera în perioada Stripped
Pe data de 29 octombrie 2002, după multe negocieri și multă muncă depusă, cel de-al doilea album al Christinei Aguilera a fost lansat pe piața internațională. Acest material discografic, intitulat Stripped era complet înregistrat în limba engleză. Acesta a fost de asemenea un succes comercial, vânzandu-se în prima săptămână de la lansare în 330.000 exemplare și intrând pe locul 2 în topul Billboard 200. Majoritatea pieselor de pe Stripped au fost compuse de către Aguilera, fiind influențat de mai multe subiecte și stiluri, incluzând rhythm, blues,gospel, soul, balade, pop rock, hip-hop și jazz. Albumul a fost foarte bine primit și de către criticii muzicali. Acesta îi scotea în evidența calitățile vocale, iar imaginea Aguilerei se schimbase într-una mult mai provocatoare. După lansarea albumului, a participat la mai multe ședințe foto, pozând pentru reviste celebre ca Maxim, Rolling Stone[10] și CosmoGirl!.
Majoritatea fotografiilor o înfățișau pe Aguilera în ipostaze nud sau semi-nud. Ea a declarat că această imagine o reprezintă mult mai bine decât cea din trecut. În era Stripped, ea prefera să fie numită „Xtina”, chiar și-a tatuat acest nume pe gât și și-a făcut câteva piercinguri [11]
Inițial, această înfățișare de fată-rea i-a creat o imagine negativă în S.U.A., în special după lansarea controversatului videoclip pentru piesa Dirrty. În acest timp piesa a devenit un mare hit la MTV dar spre dezamăgirea multora, în S.U.A. nu a reușit să obțină locuri foarte bune în topuri. Totuși, piesa a avut mult succes pe plan mondial, ocupând locul întâi în topurile din Anglia și Irlanda. Albumul Stripped a câștigat locul 5 în topurile vânzărilor albumelor din Regatul Unit, S.U.A. și Canada, demonstrând faptul că albumul nu era unul lipsit de valoare, cum a fost clasificat la data lansării. Cel de-al doilea single, intitulat Beautiful, a devenit rapid un hit la radio și i-a adus Christinei un alt premiu Grammy pentru Cea mai bună voce pop feminină. Încă trei piese au fost extrase de pe albumul Stripped : Fighter, Can't Hold Us Down împreună cu Lil'Kim și The Voice Within. Acestea au fost lansate în următorii ani (2002-2003) și de asemenea, acestea au devenit hituri, ajutând albumul să rămână în topuri pentru următorii doi ani. Infatuation a fost lansat ca single în Spania, în locul piesei The Voice Within. Albumul Stripped a rămas în topurile albumelor din Regatul Unit și S.U.A. până la sfârșitul anului 2004 și a fost premiat cu patru discuri de platină în Statele Unite. Cel de-al doilea Single al cântăreței Kelly Clarkson, intitulat Miss Independent a fost, parțial scris de către Aguilera, fiind terminat pe jumătate. Albumul Stripped a fost vândut pe plan mondial în peste 11 milioane de exemplare.
Fragmente audio:
  • Beautiful
    Cel de-al doilea extras pe single de pe albumul Stripped.
  • Probleme în ascultarea fișierului? Consultați Ajutor.

În luna mai, Christina a luat parte la seria de concerte Wango Tango, unde a interpretat binecunoscutele sale hituri Beautiful, Fighter și o reeditare a piesei Dirrty. Aguilera l-a însoțit pe Justin Timberlake în turul internațional al acestuia pentru albumul său Justified. Ea l-a însoțit numai pe teritoriul S.U.A., această serie de concerte redenumindu-se Justified & Stripped Tour . În luna august, un reflector s-a prăbușit, cu câteva ore înaintea unui concert ținut în Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey, cauzând multe stricăciuni și rănind doar câțiva muncitori. În ultima parte a anului, Aguilera și-a continuat turneul internațional Stripped, fără Timberlake. De asemenea, și-a schimbat și culoarea părului, devenind brunetă. Turneul a avut un succes neașteptat, și a fost declarat de către revista Rollin Stones, cel mai bun turneu al anului [12].
În același an, Aguilera a devenit model pentru casa Versace [13].
La ceremonia premiilor MTV Video Music Awards, Aguilera a sărutat-o pe Madonna. Incidentul a intervenit la deschiderea interpretării Madonnei a pieselor „Like a Virgin” și „Hollywood”. Același gest l-a făcut și colega sa, Britney Spears, care la rândul său, a sărutat-o pe Madonna.
2004-2005: Activități de după Stripped și perioada de tranziție
Datorită succesului pe care l-a avut turneul Stripped în anul 2003, Aguilera a programat un alt altul, în S.U.A. , în vara anului 2004, împreună cu o nouă echipă și cu Chingy, care urma să cânte în deschiderea concertelor. Turneul a fost oprit din cauza problemelor vocale ale Aguilerei, la scurt timp după începerea lui. După o perioadă, tabloidul Britanic The Sun a scris că turneul a fost oprit din cauza prețului scăzut al biletelor la concerte. După perioada Stripped, Aguilera a decis să adopte o imagine mult mai matură; această schimbare fiind bine primită de către critici și de către presă. Ea și-a vopsit părul blond-cireș și a înregistrat o piesă intitulată Hellor pentru firma Mercedes-Benz și a devenit imaginea firmei.
La scurt timp, Aguilera și-a vopsit părul blond și l-a scurtat, semănând foarte bine cu Marilyn Monroe;mulți dintre fanii săi crezând că este una dintre divele (alături de Dita Von Teese,Gwen Stefani,Puppini Sisters și Ashley Judd)care aduc înapoi stilul anilor 1920-1940 ai Hollywoodului[14].
În perioda alegerilor prezidențiale din 2004, Aguilera a susținut dreptul la vot, și importanța acestuia. Simbolizând efectele neparticipării la vot, David LaChapelle a creat o imagine cu Christina Aguilera cu buzele cusute. La sfârșitul anului 2004, Aguilera a lansat două cântece. Primul, intitulat Car Wash, în colaborare cu Missy Elliott, a fost ales ca și coloana sonoră pentru filmul Shark Tale. Al doilea cântec este de asemenea o colaborare împreună cu Nelly extras de pe albumul acestuia Sweat, piesa fiind intitulată Tilt Ya Head Back. Ambele piese nu au avut un succes comercial remarcabil în S.U.A., dar succesul a fost chiar mai mare în alte părți ale lumii. După o mare perioadă de negocieri, primul DVD al Aguilerei a fost lansat în Noiembrie 2004, fiind înregistrat live, într-un concert din turneul Stripped, s-a intitulat Stripped Live in UK.
Aguilera a colaborat cu artistul Jazz Herbie Hancock pentru un cover al lui Leon Russell, intitulat A Song For You. Această piesă a fost lansată în luna August a anului 2005. Aguilera și Hancock au fost nominalizați la Grammy, secțiunea „Cea mai bună colaborare pop”. Aguilera s-a întors la Clubul său Mickey Mouse, și a ajutat la deschiderea aniversării cu numărul 50 a celebrului parc de distracții Disneyland, interpretând piesa: „When You Wish upon a Star”.
Aguilera a cântat, alături de staruri ca Diana Ross și Westlife, la banchetul caritabil intitulat „Unite of the Stars”, din Johannesburg, Africa de Sud, la sfârșitul anului 2005. De asemenea a cântat și la Nelson Mandela Fondul Copiilor, la Domul Coca-Cola în luna noiembrie[15].
În același an a colaborat cu Andrea Bocelli pentru piesa Somos Novios, de pe albumul său Amore, lansat la începutul anului 2006.
2006 - 2007: Back to Basics
În luna martie a anului 2006, Aguilera a semnat un contract cu operatorul european de telefonie mobilă Orange, pentru a promova noul model Sony Ericsson. În luna mai Aguilera a fost solicitată de către Pepsi pentru a filma o reclamă, împreună cu Elissa, o cântăreață libaneză și Rain un cântăreț de origine coreeană. Reclama a fost difuzată pe durata Campionatului Mondial de Fotbal Ediția 2006 din Germania.
Fragmente audio:
  • Hurt
    Cel de-al doilea extras pe single de pe albumul Back to Basics.
  • Probleme în ascultarea fișierului? Consultați Ajutor.

Cel de-al treilea album al Christinei, intitulat Back to Basics a fost lansat pe data de 15 august, 2006 a ocupat numărul unu în 13 țări. Primul single, intitulat Ain't no other Man, a fost aclamat de către critici. Acesta a fost un succes substanțial, ocupând locul 2 în topul United World Chart, locul 6 în S.U.A. și a intrat în top 5 în Europa. Single-ul a fost primit ca o bună piesă de revenire, ea rămânând în afara reflectoarelor, după era Stripped. Aguilera a descris dublul album ca fiind :„O întoarcere în anii 20, 30, 40, cu influențe jazz, blues și feel-good soul music și un twist modern.”[16]. Principalii producători ai albumului sunt:DJ Premier, Kwamé, Linda Perry, și Mark Ronson. Una dintre piese, intitulată „F.U.S.S.” a fost scrisă ca un răspuns la conflictul dintre Aguilera și Scott Storch, din timpul înregistrării albumului Stripped. Într-un interviu acordat revistei Maxime, Aguilera a declarat: „Aceasta e o cale de a arăta experiența pe care am avut-o cu el. Am făcut o treabă bună împreună, pe albumul Stripped... Când am încercat să lucrez din nou cu el, s-a făcut nevăzut la cererea mea. A fost dezamăgitor că cineva a reacționat în acest fel.”[17].
Aguilera a primit drepturi de autor pentru fiecare piesă și a fost producătorul executiv al albumului. Acesta a debutat la numărul 1 în S.U.A. și în Regatul Unit. Aguilera a fost cea mai bine vândută artistă a anului 2006, până câteva săptămâni mai târziu când, Beyonce a scos noul său album B'Day[18]. Următoarele piese Hurt și Candyman au ocupat, de asemenea poziții în topurile din lume. Christina Aguilera a fost co-directorul ambelor videoclipuri, împreună cu Floria Sigismondi care a produs videoclipul Fighter și mai târziu cu regizorul/fotograful Matthew Rolston care a fost inspirat de către Surorile Andrews[19]. Pe altă parte, în afara promovării albumului său, Aguilera a colaborat cu Sean „Diddy” Combs pentru o piesă, intitulată Tell Me, extrasă de pe albumul lui Combs,Press Play. Piesa a fost lansată la sfârșitul anului 2006. Aceasta a debutat pe locul 20 în Regatul Unit, iar săptămâna următoare a ocupat locul 8.
Noul look al Christinei, promovat pe perioada albumului Back to Basics
Aguilera a susținut Turneul Back to Basics, cu optsprezece concerte în Europa, începând cu data de 17 noiembrie și care urma să fie terminat pe data de 17 decembrie[20]. Totuși, ea nu a putut încheia turneul din cauza stării sale de sănătate. Contrar declarațiilor, ea a început un alt turneu, în America de Nord, compus din 41 de concerte, început pe data de 20 februarie, 2007-Huston și terminat pe data de 23 mai-San Diego [21]. După terminarea acestui turneu, Christina a început un altul, în Asia și Australia, care a început pe data de 18 iunie- Osaka și a fost încheiat pe data de 3 august- Auckland. Încă nu a fost confirmat dacă, Aguilera își va continua turneul și în America Latina. Turneul Back to Basics a fost declarat cel mai de succes turneu al unei artiste în anul 2007.[22] În prima parte a anului 2008, Aguilera a lansat DVD-ul Back to Basics: Live and Down Under. Acesta conține înregistrări ale concertelor sale.
La ediția cu numărul 49 a premiilor Grammy, Aguilera a câștigat din nou un premiu Grammy pentru „Cea mai bună voce pop feminină” pentru piesa Ain't no other man. Ea a cântat în memoria lui James Brown, cu propria interpretare a melodiei It's a Man's Man's Man's World[23].
În ianuarie 2007, Aguilera a ocupat locul 19(60 Milioane $), în topul celor mai bogate femei din televiziune, întocmit de către revista Forbes[24].
Aguilera a colaborat cu Tony Bennett, alături de care a reînregistrat melodia Steppin' Out with My Baby. Cei doi au interpretat melodia în cadrul premiilor Grammy și Emmy. Piesa „Steppin' Out” a fost nominalizată în cadrul Premiilor Grammy la categoria „Cea mai bună colaborare pop”.
2008 – 2010: Primul album de compilație și «Bionic»
La începutul anului 2008 Aguilera a cântat în duet cu formația britanică The Rolling Stones șlagărul „Live With Me”.[25][26] Piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului-documentar Shine a Light.[27][28] În luna noiembrue a aceluiași an, pentru a celebra zece ani de parteneriat, casa de înregistrări a interpretei – RCA Records – a început comercializarea unui album de compilație.[29][30] Acest material discografic, intitulat Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits, conține doisprezece dintre hiturile cântăreței, începând cu prima piesă lansată, „Genie in A Bottle”.[31][32] Pentru a promova materialul, casa de înregistrări a cântăreței a lansat un disc single – intitulat „Keeps Gettin' Better” –[33] care a câștigat popularitate în clasamentele de specialitate,[34] sporind vânzările albumului de proveniență.[35] Compilația Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits a primit recenzii favorabile din partea criticilor, care au aclamat „metamorfoza interpretei”.[36][37][38] Într-un clasament realizat de revista Billboard, care îi ierarhizează pe cei mai prolifici interpreți ai anilor 2000, Aguilera se află pe poziția cu numărul douăzeci,[39] iar albumul său de debut se află pe treapta cu numărul 23 în topul celor mai de succes albume din ultimul deceniu.[39]
Încă din prima parte a anului 2007, în timp ce promova albumul Back to Basics,[40] Aguilera a declarat că viitorul său material discografic va fi „scurt, dulce și foarte diferit”.[41] Printre producătorii acestui material discografic se numără cântăreața britanică M.I.A.,[42] interpreta Santigold,[43] formația Goldfrapp și Linda Perry (fostă componentă a grupului de muzică rock 4 Non Blondes).[44][45] Într-un interviu acordat tabloidului New York Post Perry menționa că – prin intermediul noului album – „Aguilera încearcă să iasă din zona sa de confort și adoptă un stil electronic”.[46] Discul, intitulat Bionic, va fi lansat la data de 4 iunie 2010, conținutul său având un stil „futuristic”.[47][48] Pentru a promova noul album, Christina Aguilera a lansat un disc single în avans, pe parcursul lunii aprilie 2010.[49][50] Cântecul, intitulat „Not Myself Tonight”,[51] s-a bucurat de succes mediu în clasamentele de specialitate din Europa,[52] iar videoclipul adiacent i-a adus comparații interpretei cu artistele contemporane Lady Gaga și Madonna.
Cariera în actorie
În anul 1991, Aguilera a participat la o preselecție pentru un rol în serialul pentru copii The Mickey Mouse Club, dar nu a fost acceptată. Doi ani mai târziu ea a reușit să se alăture grupului, iar până în 1994 a cântat și jucat diverse comedii în cadrul acestui serial, până la închiderea sa.[56] Deși nu jucase în filme, Aguilera a avut numeroase apariții televizate. Christina a jucat într-un singur episod din Beverly Hills, 90210 și a fost gazda unui episod al emisiunii Saturdy Night Live în anul 2004.[57] Christina a declarat, într-un interviu din anul 2003 că, i-ar plăcea să joace rolurile, pe care le joacă de obicei, Angelina Jolie, ca exemplu rolul din filmul Girl Interrupted.[58] Aguilera a creat coloana sonoră pentru câteva filme de la Hollywood, incluzând Mulan, muzicalul câștigător al unui Oscar: Moulin Rouge!. În anul 2004, în filmul Shark Tale, a interpretat doar o parte din filmul animat.[59]
În 2008, Aguilera a apărut în documentarul Shine a Light, alături de formația Rolling Stones. În acest material, interpreta a cântat melodia Live With Me.
Acțiuni caritabile
De-a lungul carierei sale, Aguilera a fost implicată în câteva acțiuni caritabile. Ea a semnat o scrisoare de la organizația PETA spre guvernul sud-coreean, cerând oprirea eutanasierii animalelor în scopuri gastronomice.[61] Implicarea ei în suportul Apărării Vieții Sălbatice se adaugă pe lista sa de acțiuni caritabile.[62]
Aguilera este încă un contribuitor important în orașul său natal-Pittsburgh, contribuind frecvent la Women's Center & Shelter of Greater Pittsburgh.[63] Conform propriului site oficial, Christina a vizitat centrul și a donat 200 000$ adăpostului. Ea, de asemenea, sprijină financiar încă câteva adăposturi, care au scopul de a proteja femeile. Aguilera a declarat că ar dori să deschidă în viitor un adăpost pentru a susține această cauză.[64]
Christina Aguilera este suporteră a comunității LGBT. Ea a primit premiul de onoare al „Alianței ce luptă împotriva discriminării comunității gay” din S.U.A., deoarece a folosit în videoclipul filmat pentru melodia Beautiful secvențe în care apar persoane gay și transgen. Când a luat premiul, interpreta a deeclarat: „Videoclipul meu prezintă realitatea asupra oamenilor gay și transgen, care sunt frumoși, deși prejudecățile și discriminarea continuă să existe la adresa lor”.[65] În anul 2005, melodia Beautiful a fost inclusă pe compilația Love Rocks, ale cărei încasări dobândite în urma vânzărilor au fost folosite de către o organizație care luptă pentru drepturile egale ale oamenilor gay, ale lesbienelor, bisexualilor și transgenilor.[66]
Aguilera, cântând melodia Beautiful
Aguilera contribuie în lupta împotriva SIDA, participând la „SIDA Project Angeles'Artists Against SIDA:What's Going On?”. În anul 2004 Aguilera a devenit noua reprezentantă a companiei M·A·C și purtătorul de cuvânt pentru M·A·C SIDA Fund.[67] Aguilera contribuie permanent cu donații și susține Lupta împotriva SIDA.[68]
În noiembrie 2005, toate darurile primite cadou la propria nuntă au fost donate pe teritoriul devastat de uraganul Katrina. În martie 2007 a fost anunțat faptul că Aguilera va colabora cu mulți alți artiști pentru a produce un album în memoria lui John Lennon.
Viața personală
1999 - 2003
În anul 2000, se pretindea că, Aguilera a avut o relație cu Vj-ul MTV Carson Daly[70]. Această relație a fost subiectul multor discuții, după lansarea piesei The Real Slim Shady în care rapperul Eminem sugerează că, Aguilera a făcut sex oral cu Daly și Fred Durst, solistul formației Limp Bizkit, și că l-a îmbolnăvit chiar și pe el cu o boala venerică. Aguilera a numit piesa întradevăr „dezgustătoare” și „neadevărata”[71]. Interpreta și Eminem și-au rezolvat problema trei ani mai târziu pe scena Premiilor MTV Video Music.[72]
Aguilera a apărut în topurile celor mai proaste îmbrăcate celebrități, întocmită de Richard Blackwell. Interpreta a apărut în acest clasament în anul 2000, 2002, fiind aspru criticată pentru imaginea promovată în acea perioadă. Ea a fost ridiculizată pentru machiajul său prea strident și pentru ținutele purtate la evenimentele pubice.[73] Aguilera nu a fost afectată de aceste critici.[74] Bunica sa însă, văzând unul dintre videoclipurile sale s-a declarat foarte dezamăgită: „Aproape am murit când am văzut ce sumar era îmbrăcată. Am sunat-o pe mama sa și i-am spus 'Doamne, ce face Christina?' Îmi pare rău pentru ea - este atât de tânără. Îi înțeleg pe deplin pe cei care o critică.” [75]
Aguilera a avut o relație de doi ani cu dansatorul de origine portoricană Jorge Santos. Cei doi au continuat să aibă această relație până în luna septembrie a anului 2001, când cei doi s-au despărțit [76]. De-a lungul relației lor, Santos a apărut în toate videoclipurile și turneele interpretei.
În 2003, Aguilera a fost implicată în câteva scandaluri de mare amploare cu alți muzicieni. P!nk, persoană alături de care interpreta a colaborat pentru melodia Lady Marmalade și-a bătut joc de aceasta folosind o păpușă specială în turneul său.[77] Kelly Osbourne a făcut următoarea remarcă la adresa Christinei: „este una dintre cele mai dezgustătoare ființe din lume”[78] și a scuipat pe mașina acesteia. În același an, în timpul Premiilor MTV Europe, Osbourne a numit-o pe Aguilera pe covorul roșu o „vacă”. Mai târziu în aceeași seară, de-a lungul transmisiunii premiilor pe care le prezenta, Aguilera a putut fi urmărită aruncând săgeți într-o imagine a lui Kelly.[79] Câțiva ani mai târziu, conflictul s-a aplanat, Aguilera cumpărând o proprietate de la părinții lui Kelly Osbourne.
2004 - 2008
La sfârșitul anului 2002 , Aguilera a început o relație cu producătorul Jordan Bratman. Logodna lor a fost anunțată în luna februarie a anului 2005[81], iar nunta a avut loc pe data de 19 noiembrie 2005 în Napa Valley.
Cuplul a celebrat împlinirea a unui an de mariaj în Dublin, Irlanda unde Aguilera era în turneu în acel timp. Numeroase tabloide au scris ca ei așteaptă primul lor copil împreună. Informația nu a fost confirmată de niciunul dintre ei până la mijlocul lunii iulie 2007 [82].
În luna mai a anului 2006 Aguilera a pozat nud pentru revista GQ. Ea a dat în același număr al revistei un interviu , în care a declarat dezamăgirea pe care o are față de colega sa, Mariah Carey, declarând: „Ea nu a fost niciodată cool pentru mine...din cauza că, odată am fost la o petrecere și cred că s-a îmbătat, și a spus numai lucruri urâte despre mine.” Carey a declarat presei: „Este urât că, ea îmi folosește numele acum, și reamintește de evenimente din trecut, pentru a capta atenția.”[83]Aguilera a dat o nouă replică: „Nu am intenționat să o supăr pe Mariah cu orice declarații care au fost publicate în afara contextului. Am tot respectul din lume pentru ea”. [84]
În luna martie a anului 2007, producătorul Dallas Austin a susținut într-un interviu acordat revistei SOHO, că Aguilera a făcut sex cu el și câțiva alți prieteni de-ai lui. Acesta l-a menționat și pe Bratman, soțul Aguilerei, ca fiind un vechi foarte bun prieten[85]. La câteva zile după aceste declarații, Austin a admis că a mințit: „Declarația mea despre Christina Aguilera a fost o reacție al unui incident despre care prefer sa nu vorbesc. Îi datorez niște scuze Christinei.” Reprezentantul Aguilerei a răspuns: „Ea nu comentează asemenea declarații ridicole, iar noi consultăm un avocat pentru a-și vedea drepturile.”[86].
Pe data de 12 ianuarie a anului 2008, Aguilera a dat naștere primului său copil, pe care l-a numit Max Liron Bratman.
Abilitate vocală
Aguilera este o Spinto Soprano, binecunoscută pentru vocalele puternice și vocea foarte puternică. Ea a rivalizat cu multe alte cântărețe contemporane și a fost numită drept: „Vocea generației noastre”.[87][88] În timpul emisiunii All Eyes on Christina John Norris a spus că Aguilera are :„o voce care cuprinde patru octave”[89].
Aguilera are posibilitatea de a cânta în registrul flajeolet (cel mai înalt posibil pentru vocea umană). Totuși ea nu cântă foarte mult în acest registru, preferând să cânte mult mai puternic, în registrul mediu. Aguilera a ocupat locul 1 în topul COVE 100 Best Pop Vocalist, cu scorul maxim de 50 de puncte.[90] Christina a ocupat locul 5 în topul celor mai mari 22 de voci ale MTV.[91] Un articol din revista Entertainment Weekly menționează ascuțita notă din registrul „câinilor” pe care o poate cânta Christina în piesa Soar ( 3:20) de pe albumul Stripped.[92] Adițional, Axl Rose, solistul formației Guns N' Roses, a numit-o pe Aguilera „una dintre cele mai bune vocaliste ale timpurilor noastre”.[93] În topul celor mai bune interpretări în direct, în cadrul Premiile Grammy, Christina Aguilera ocupă poziția cu numărul trei, pentru interpretarea melodiei It's A Man's Man's Man's World din anul 2007. Într-un interviu, Celine Dion a descris-o pe Aguilera drept „probabil cea mai bună voce a lumii”.[
Discografie
Albume
DVD-uri

Turnee

Cinematografie

  • 1993 – 1995: Mickey Mouse Club — Autointerpretare
  • 1999: Beverly Hills 90210 — Autointerpretare
  • 2000: Saturday Night Live — Invitat Muzical
  • 2003: Saturday Night Live — Invitat Muzical
  • 2004: Shark Tale — Invitat Muzical
  • 2004: Saturday Night Live — Gazdă
  • 2006: Saturday Night Live — Invitat Muzical
  • 2008: Shine a Light
  • 2010 Get Him to the Greek - Propriul Rol
  • 2010 Burlesque - Ali RoseProduse
  • 2004: Xposed (Parfum)
  • 2007: L&R Christina Aguilera (Parfum)
  • 2007: Simply Christina Aguilera (Parfum)
  • 2009: By Night (Parfum)
Selena Gomez
Nume real: Selena Marie Gomez
Alias: Sel
Data nasterii: 22 Iulie 1992 (18 ani)
Zodia: Rac
Locul nasterii: New York, New York, SUA
Inaltime: 1,65m
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: negru

Selena Marie Gomez (n. 22 iulie 1992) este o actriță și cântăreață americană, cel mai bine cunoscută pentru rolul lui Alex Russo pe Disney Channel, Magicienii din Waverly Place. Ea a jucat în filme de televiziune, Another Cinderella Story și Programul de protecție al prințeselor. Înainte de Disney a avut un rol în Barney&Friends. În 2008, ea a semnat un contract cu Hollywood Records și a contribuit la soundtrack-urile filmelor Tinker Bell, Another Cinderella Story și Magicienii din Waverly Place. Trupa ei, Selena Gomez & Scene, lansează albumul lor de debut Kiss&Tell pe 29 septembrie 2009.
Primii ani
Părintii ei Ricardo Gomez și Mandy Teefy divorțează atunci când ea avea cinci ani; mama sa s-a recăsătorit în 2006, cu Brian Teefy. Gomez, a fost numit dupa cantareata Selena Quintanilla. Tatăl ei este de origine mexicană și mama ei este de origine italiană de aici se vad frumoasele trasaturi.
Cariera
Gomez și-a început cariera la vârsta de șapte ani, jucând Gianna în „Barney & Friends”. Ea a spus că a învățat "totul" despre cum să acționeze în timpul spectacolului. Mai târziu, ea a avut roluri minore în „Spy Kids”: „Game Over” și filmul de televiziune „Walker”, „Texas Ranger”: Trial prin foc. În 2004, Gomez a fost descoperită de Disney Channel. Ea a apărut ca oaspete in „Suite Life of Zack & Cody” și „Hannah Montana” înainte de a primi rolul Alexandrei Margarita Russo (Alex Russo) în „Wizards of Waverly Place”. În 2009 joacă în filmul „Wizards of Waverly Place”, în care dintr-un accident Alex face ca părinții ei să nu se fi cunoscut niciodată. Filmul a atras 11.4 milioane de telespectatori. În 2008 joacă alături de Drew Seely în „Another Cinderella Story”, care este continuarea filmului „A Cinderella Story”, care îi are în rolurile principale pe Hilary Duff și Chad Michael Murry. În 2009 a jucat alături de Demi Lovato în „Princess Protection Program”.Este prietena buna cu Miley Cyrus si altele.Ii plac cainii si jucariile. si selna gomez este nascuta 22iulie cu cati va ani mai mic ca alexandra motoc si beteatris sculer si evelin sculerr si roberta mutulescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu